ДемАльянс: Міграційна служба маніпулює рішеннями суду про паспорти | Фонд місцевої демократії
Фонд місцевої демократії
Foundation of Local Democracy,
Kharkiv Ukraine
Фонд місцевої демократії (ФМД) - громадська неприбуткова організація, аналітичний центр(THINK TANKS), метою якого є вплив на економічні, політичні та соціальні процеси в Україні, сприяння місцевому самоврядуванню, проведенню реформ, розвитку громадянського суспільства та демократії

ДемАльянс: Міграційна служба маніпулює рішеннями суду про паспорти

8pasportПартія “Демократичний альянс” заявляє, що Державна міграційна служба вводить в оману твердженнями, що суд визнав обов’язковими якісь іще платежі за закордонний паспорт, окрім держмита.

Про це йдеться в заяві партії у відповідь на повідомлення ДМС про те, що Вищий адміністративний суд визнав законними платежі при оформленні закордонного паспорта, до яких нібито входить, окрім державного мита, вартість послуг Міграційної служби та вартість бланка паспорта.

“Державна міграційна служба (ДМС) поширила сьогодні маніпулятивну заяву в ЗМІ з недостовірними твердженнями. ДемАльянс виступає рішуче проти тиражування подібного трактування рішень суду щодо вартості закордонних паспортів для громадян України”, – заявляє партія.

У ній обурюються, що Міграційна служба стверджує, ніби “суд визнав законність інших платежів – окрім держмита (170 грн.), що не зовсім чесним шляхом стягуються працівниками ДМС з громадян України при оформленні закордонного паспорта”.

ДемАльянс наголошує, що доки не оприлюднено рішення Вищого адмінсуду від 17 вересня, коментувати його зарано.

“Не маючи документальних доказів, держслужбовці намагаються нав’язати всім свої невірні висновки і захистити можливість продовжувати побори з громадян”, – заявляє активіст кампанії “Стоп свавіллю в паспортних столах”, демальянсівець Дмитро Ткачук.

У партії наголошують, що в Україні немає прецедентного права, тож рішення ВАСУ не скасовує іншого його рішення.

“Є чіткі норми законодавства, які говорять про те, що додаткові платежі – окрім держмита (170 грн) - не є обов’язковими до сплати і можуть бути замовлені виключно за бажанням громадянина. От саме цим письмовим бажанням громадян і нехтують в ДМС, нав’язуючи платежі всім підряд і приховуючи інформацію про їх необов’язковість”, – роз’яснює партія.

“Подібні інформаційні маніпуляції з боку ДМС проявляються не вперше. Близько двох місяців тому в засобах масової інформації вже була поширена заява ДМС, пов’язана з іншим рішенням ВАСУ по паспортній темі. Тоді в статті навіть було псевдо-цитування коментарів прес-служби ВАСУ – яка повністю спростувала факт будь-яких коментарів і тверджень авторів матеріалу. Як виявилось, поширювало цю інформацію теж ДМС”, – додають там.

За словами демальянсівців, Державна міграційна служба, не маючи законних аргументів, намагається “маніпулювати, перекручувати та поширювати недостовірну інформацію, аби захистити свій незаконний заробіток”.

http://www.pravda.com.ua



Оставить комментарий




Інші матеріали

Що важливіше під час пандемії – права людини чи публічний інтерес
Що важливіше під час пандемії – права людини чи публічний інтерес

Пандемія COVID-19 оголила низку проблем щодо забезпечення прав [Читати далі]

Міністру – все на чистоту
Міністру – все на чистоту

Ось так, прямо в очі сказала Міністру юстиції Павлу Петренко все , [Читати далі]

Представлено результати громадського моніторингу
Представлено результати громадського моніторингу

Київ, Україна (15 березня 2016 року). Майже 85% користувачів [Читати далі]

Розділи

  • МС (187)
  • ГС (202)
  • Зверніть увагу (81)
  • Блог (30)
  • Моніторинг видачі віз (2007-2012) (6)
  • Адміністративні послуги (61)
  • Адміністративні послуги. Харків (91)
  • Європейська інтеграція (30)
  • Конкурси (8)
  • Бібліоміст (6)
  • Культура діалогу (69)
  • Діалоги заради миру (27)
  • Новини (330)
  • Статті (69)
  • Видання ФМД (23)

Olga Miroshnyk, Head Foundation of Local Democracy
12, Movchanovskyi vyizd, Office 13 Kharkiv, Ukraine 61001
Phone: +380501626045
E-mail: mirfmd@gmail.com, Web-site: www.fmd.kh.ua Facebook: FMD