Які вони – мажоритарники Харківщини? | Фонд місцевої демократії
Фонд місцевої демократії
Foundation of Local Democracy,
Kharkiv Ukraine
Фонд місцевої демократії (ФМД) - громадська неприбуткова організація, аналітичний центр(THINK TANKS), метою якого є вплив на економічні, політичні та соціальні процеси в Україні, сприяння місцевому самоврядуванню, проведенню реформ, розвитку громадянського суспільства та демократії

Які вони – мажоритарники Харківщини?

168_oМажоритарників на Харківщині загалом 159. Серед них – представники політичних партій та самовисуванці, бувалі депутати й молоді кандидати.

Їхня чисельність і агітація збиває з пантелику – кого обрати? Зробити усвідомлений вибір можна лише через власний аналіз. Для цього без імен і назв – узагальнені тенденції, які виокремили експерти – вони дадуть відправну точку для роздумів. Своїми спостереженнями діляться регіональна координаторка UPLAN, голова Фонду Місцевої демократії Ольга Мірошник і експертка UPLAN, членкиня Координаційної ради ГО «Експертиза Реформ» Олександра Дейнеко.

Вони спілкувалися з кандидатами у народні депутати за 14 мажоритарними округами Харкова й області в рамках проекту «Політична Говерла: слобожанські мажоритарники».Зазначений проект має формат діалогу між кандидатами, виборцями й експертами. Розпочинаючи його, що ви планували дізнатися та які цілі переслідували?

 Олександра Дейнеко: Ми виходили з тієї проблеми, що в Україні, та на Харківщині зокрема, фактично немає взаємодії між громадянським суспільством і, скажімо так, представниками політичної сфери – чиновниками, депутатами. Ми вирішили її ініціювати.Чому говорили саме з мажоритарниками? Тому що їхні прізвища багато виборців бачать вперше вже на самому голосуванні. Тобто наші діалоги спрямовані на те, щоб допомогти виборцю зробити усвідомлений вибір.Через спілкування з кандидатами ми хотіли дізнатися, які вони бачать шляхи вирішення проблем, що існують в їхніх мажоритарних округах. Для цього ми спочатку запитували виборців – які проблеми наявні.

Ольга Мірошник: Я переслідувала власний інтерес – намагалася знайти відповіді на два питання: що кандидати в народні депутати знають про реформи, які вже відбуваються в країні, та чи є в нас кадровий резерв, здатний замінити ту політичну еліту, яка існує зараз.

Олександро, за результатами спілкування, які спільні для більшості кандидатів тенденції ви виокремили?

10_n  Олександра Дейнеко: На жаль, кандидати майже не говорять про власні законодавчі проекти. Ті, хто балотуються від партій, здебільшого посилаються на       положення програм, які розробили ці політичні партії. Самовисуванці виступають з ідеями, коли відповідають на питання, але такий формат не можна назвати   законодавчою ініціативою. Далеко не всі кандидати розмежовують повноваження органів місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій,   територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.Не можна знати абсолютно все і не кожен з кандидатів має юридичну освіту. Втім, на моє   переконання, людина, яка хоче стати депутатом, має хоча би зрозуміти механізми своєї майбутньої діяльності. Часто ми бачимо, що перед людиною стоїть   конкретна проблема і вона просто не знає, як її вирішити, хоча механізм її розв’язання визначений законодавством.Також існує проблема нерозуміння   повноважень народних депутатів. Тобто не всі кандидати знають, що вони зможуть і, навпаки, не зможуть робити, коли займуть крісло у Верховній Раді. Так, деякі   кандидати обіцяють більше, ніж можуть в реальності. Звідси висновок – знання базового закону треба поглиблювати.

Здебільшого у діалогах з виборцями кандидати описують якісь глобальні проблеми, але при цьому уникають статистики, конкретних цифр і назв, не наважуються порівнювати, прогнозувати, посилатися на державні стратегії і програми. А це – маркер професіоналізму. Звісно, ми всі навчаємося. Якщо в людини є амбіції, бажання зануритися та поглибити свої знання, їй на допомогу прийде інститут помічників, аналітичні центри, інші організації, які займаються розробкою законодавчих ініціатив.

І тут, напевно, важливою є відповідальність кандидата. Один з її індикаторів – це готовність до діалогу. Спілкування на заздалегідь невідомі теми і відповіді на неочікувані питання – саме це викликає прихильність в експертного співтовариства. Тому ми вдячні усім кандидатам, які завітали до нас. Вони, принаймні, поважають своїх виборців і готові нести перед ними відповідальність.

Ольго Семенівно, як ви оцінюєте рівень обізнаності кандидатів про поточні стан справ і реформи, які вже проводяться?

Ольга Мірошник: Нас приємно здивувала обізнаність кандидатів про реформу децентралізації – практично всі підтримують введення інституту префектів та ліквідацію місцевих державних адміністрацій. А от реформу поліції здебільшого вважають невдалою. В іншому знання кандидатів здебільшого мають узагальнений характер – у більшості випадків обмежуються назвою реформ. А що гальмує проведення тих чи інших реформ, що можна вдосконалити і як прискорити процес – цього ми, на жаль, не почули. Окрім цього, не всі розуміють механізм впровадження реформ за підтримки та із залученням громадськості.

Партійні кандидати готові підтримувати законопроекти, які підготувала їхня партія. Але самі здебільшого не аналізують поточні явища, і тому не можуть давати власних рекомендацій, виступати з власними ініціативами.

Навколо і президентських, і парламентських виборів не вщухали дискусії щодо зворотної сторони оновлення і омолодження влади. Чи є серед нових облич, кандидатів-мажоритарників Харківщини, кадровий резерв, який зможе гідно замінити існуючу еліту?

 176A0061Ольга Мірошник: Є в нас цікаві люди, є кадровий резерв, є лідери. Десь половина з них може увійти до Верховної Ради, інша – реально щось змінити тут, в   регіоні, якщо піде на місцеві вибори у 2020 році. Але проблема в тому, що про них мало хто знає і їм не дають дорогу – існує багато організаційних і законодавчих   обмежень. Система підбору кадрів в партіях теж не досконала, а вступ до партії не гарантує розвиток політичної кар’єри. Можливо, це буде нашим завданням –   запропонувати, підказати молодим людям шлях, яким можна дістатися влади. Питання підготовки лідерів завжди було актуальним, а зараз виходить на перше   місце.

  Олександра Дейнеко: Хочу додати, що від молодих кандидатів ми очікуємо креативу – нові та нестандартні підходи до вирішення проблем, які існують роками.    Деякі політики це демонструють, але, на жаль, вкрай рідко, хоча за допомогою сучасних інформаційних технологій можна вирішувати багато питань.

А чи готові виборці обирати і чи розуміють роль народних депутатів?

Олександра Дейнеко: Рівень політичної культури і в Україні, і окремо на Харківщині такий, що не всі виборці самі розуміють, як можуть допомогти народні депутати.

Наприклад, в рамках проекту «Політична Говерла: слобожанські мажоритарники» ми просили людей розповідати про актуальні проблеми округу, щоб разом з кандидатами шукати шляхи їхнього вирішення. Здебільшого ми отримували інформацію про особисті проблеми та потребу в грошах. У населення немає чіткого уявлення про обов’язки, можливості та повноваження парламентарів.

48_n        Також хочу зазначити, що явка на цих виборах буде меншою, ніж на президентських. Це можна пояснити цілою низкою чинників. Найпростіший – зараз сезон          відпусток. Люди визначають власні пріоритети і це не завжди голосування. Також активний політичний сезон, який ми пережили, трохи втомив виборців.                    Втім, нам усім варто бути послідовними і докласти максимум зусиль для майбутніх змін у країні. Тому запрошуємо усіх на виборчі дільниці.

Детальніше про підсумок зустрічей з кандидатами та  про якість програм кандидатів і розуміння ними реформ у радіопередачі, яка підготовлена до дня             виборів і виходила  21 липня періодично, починаючи з 7.00 години ранку:

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?hide_cover=1&light=1&feed=%2Foblradio_kharkiv%2Fобери-депутата-про-вибори-і-вибір%2F&fbclid=IwAR1PydpzIoEhcB0wH5shelXdLqY9wBLZoyW8fH3ZghjVp2NgfsgDVMcPTKo

Аліна Шостак, комунікаційний менеджер Мережі UPLAN

 

 



Оставить комментарий




Інші матеріали

Чи готове місцеве самоврядування до застосування Закону про адмінпроцедуру?
Чи готове місцеве самоврядування до застосування Закону про адмінпроцедуру?

15 грудня набуває чинності Закон України «Про адміністративну [Читати далі]

Щодо недоцільності проведення виборів під час воєнного стану
Щодо недоцільності проведення виборів під час воєнного стану

Відповідно до чинного виборчого законодавства, протягом 2023-2025 [Читати далі]

Ключові події в громадсько-політичному житті Слобожанщини за жовтень
Ключові події в громадсько-політичному житті Слобожанщини за жовтень

Жовтень для місцевої влади на Сході України пройшов у турботах [Читати далі]

Події в соціально – політичному житті Сходу Україна у вересні
Події в соціально – політичному житті Сходу Україна у вересні

     Вересень у Східних областях України пройшов у турботах про [Читати далі]

Ключові події в громадсько-політичному житті Сходу України в серпні
Ключові події в громадсько-політичному житті Сходу України в серпні

Серпень видався найгарячішим місяцем не тільки в природі, але й [Читати далі]

Розділи

  • МС (187)
  • ГС (202)
  • Зверніть увагу (81)
  • Блог (30)
  • Моніторинг видачі віз (2007-2012) (6)
  • Адміністративні послуги (61)
  • Адміністративні послуги. Харків (91)
  • Європейська інтеграція (30)
  • Конкурси (8)
  • Бібліоміст (6)
  • Культура діалогу (69)
  • Діалоги заради миру (27)
  • Новини (330)
  • Статті (69)
  • Видання ФМД (23)

Olga Miroshnyk, Head Foundation of Local Democracy
12, Movchanovskyi vyizd, Office 13 Kharkiv, Ukraine 61001
Phone: +380501626045
E-mail: mirfmd@gmail.com, Web-site: www.fmd.kh.ua Facebook: FMD